Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Slovenský basketbalový reprezentant Krajčovič novou tvárou Levíc

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Pre 22-ročného rozohrávača pôjde o premiérové pôsobenie v SBL, predtým si vyskúšal angažmán na Kanárskych ostrovoch v prestížnej akadémii CBA, odkiaľ zamieril do USA.

Levice 17. augusta (TASR) - Slovenský basketbalový reprezentant Šimon Krajčovič bude v sezóne 2016/17 obliekať dres účastníka Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) BK Levickí Patrioti. Informovala o tom oficiálna klubová stránka.

Pre 22-ročného rozohrávača pôjde o premiérové pôsobenie v SBL, slovenský reprezentant si vyskúšal vo svojej kariére pôsobenie na Kanárskych ostrovoch v prestížnej akadémii CBA, odkade zamieril do USA. V sezóne 2014/15 pôsobil na univerzite Loyola Marymount, z ktorej odišiel získavať skúsenosti do College of the Sequouias. V prechádzajúcej sezóne si Krajčovič priemerne zapisoval 11,0 bodu, 6,8 doskoku, 3,5 asistencie a 1,0 zisku na zápas. Tieto výkony neušli pozornosti nového reprezentačného trénera Slovenska Ivana Rudeža, ktorý ho zavolal do prípravy na kvalifikáciu majstrovstiev Európy.

Vedenie Patriotov si okrem toho poistilo služby minuloročného kapitána Vladimíra Klára. "Príchodom dvojice Krajčovič – Klár sme definitívne uzavreli pozície obvodových hráčov. Myslím si, že je to poskladané veľmi dobre a vyvážene s viacerými možnosťami rotácie hráčov. Od Vlada Klára si sľubujeme, že dokáže vytvoriť v kabíne rovnako dobrú atmosféru, ako tomu bolo počas predchádzajúcej sezóny a na palubovke odovzdá všetky skúsenosti nášmu mladému tímu. Šimon Krajčovič je talentovaný rozohrávač, ktorý je prísľubom pre budúcnosť basketbalu na Slovensku. U nás dostane priestor basketbalovo rásť a keď ho naplno využije, bude to skvelé pre neho, ako aj pre nás," uviedol generálny manažér Levíc Ladislav Garaj.