Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Turecká prokuratúra žiada väzenie pre Erdoganovho kritika Kantera

Enes Kanter (vpravo). Foto: TASR/AP

Turecká štátna agentúra Anadolu v stredu informovala, že prokuratúra obvinila hráča klubu zámorskej NBA New York Knicks z verejnej urážky prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

Ankara 20. decembra (TASR) - Tureckému basketbalistovi Enesovi Kanterovi hrozí pobyt za mrežami po tom, ako istanbulská prokuratúra podala návrh na jeho vzatie do väzby.

Turecká štátna agentúra Anadolu v stredu informovala, že prokuratúra obvinila hráča klubu zámorskej NBA New York Knicks z verejnej urážky prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana a bude pre neho žiadať viac než štvorročný nepodmienečný trest odňatia slobody. V máji a júni minulého roka Kanter vo svojich početných komentároch na sociálnej sieti Twitter nazval Erdogana "Hitlerom tohto storočia".

O rok neskôr mu v dôsledku jeho urážlivých statusov zamietli vstup do Rumunska. Vtedy ešte hráč Oklahomy City Thunder sa v Bukurešti plánoval zúčastniť na protestnom pochode proti Erdoganovi. Kanter je verejným kritikom tureckej hlavy štátu a stúpencom jeho odporcu, duchovného Fethullaha Gülena.