Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Legendárny Moses Malone zomrel vo veku 60 rokov

Moses Malone, archívne foto Foto: TASR/AP

V NBA obliekal dresy viacerých klubov - Buffalo Braves, Houston Rockets, Philadelphia 76ers, Washington Bullets, Atlanta Hawks, Milwaukee Bucks a San Antonio Spurs.

Norfolk 14. septembra (TASR) - Trojnásobný najužitočnejší hráč basketbalovej NBA Moses Malone zomrel v nedeľu vo veku 60 rokov. Legendárneho doskakovača našli mŕtveho v hotelovej izbe v americkom Norfolku. Príčina zatiaľ nie je známa, miestna polícia ale cudzie zavinenie predbežne vylúčila. Jeho telo našli po tom, čo neprišiel na golfový turnaj celebrít, kde bol prihlásený.

V NBA obliekal dresy viacerých klubov - Buffalo Braves, Houston Rockets, Philadelphia 76ers, Washington Bullets, Atlanta Hawks, Milwaukee Bucks a San Antonio Spurs. Preslávil sa najmä ako dravý hráč pod oboma košmi, dodnes je lídrom historických tabuliek NBA v ofenzívnych doskokoch.

Moses Malone má na konte jeden prsteň za triumf v NBA v roku 1983 v drese Philadelphie. Najužitočnejším hráčom zámorskej súťaže sa stal v rokoch 1979, 1982 a 1983. Je dvanásťnásobným účastníkom All Star zápasu NBA. Informovala agentúra AP.