Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Basketbalistky Good Angels zvíťazili v druhom zápase nad Ružomberkom

Na snímke zľava Nikola Kováčiková (Ružomberok) a Dominika Deptová (Košice) počas druhého zápasu finále play off extraligy žien v basketbale medzi MBK Ružomberok - Good Angels Košice 8. apríla 2018 v Ružomberku. Foto: TASR/Branislav Račko

V sérii hranej na tri víťazstvá vedú 2:0.

Ružomberok 8. apríla (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice zvíťazili v druhom zápase finále play off extraligy žien nad MBK Ružomberok 60:52 a v sérii hranej na tri víťazstvá vedú 2:0.

MBK Ružomberok - Good Angels Košice 52:60 (19:33)

Najviac bodov: Ellenbergová-Wileyová 24, Walkerová-Kimbroughová 13, Buttsová 6 - Žirková a Jurčenková po 12, Bálintová 9


Aj do 2. finálového duelu lepšie vstúpil obhajca titulu. Košičanky po úvodnej štvrtine viedli 16:9, v druhej svoj náskok natiahli aj na 17 bodov – 33:16 (v 18. min.) a na polčasovú prestávku išli družstva za stavu 33:19 pre „anjelky“.

V druhej polvici sa začala stíhacia jazda liptovského kolektívu. Ten postupne ukrajoval zo svojho manka a v 35. min. sa priblížil na dva body - 46:48. Potom hostky ušli na 46:54, ale na začiatku poslednej minúty MBK prehrával iba o štyri body – 52:56. Následná trojka Žirkovej už spečatila osud stretnutia.

Juraj Suja, tréner Ružomberka: "Opäť sme z Košíc mali prílišný rešpekt. Nebránili sme zle, ale dievčatá mali vytrasené rúčky a nedokázali premeniť voľné strely. Na to, čo môj tím ukázal v druhej dvadsaťminútovke som hrdý. Dievčatá to nezabalili a až do konca hrali o víťazstvo."

Peter Jankovič, tréner Košíc: "Už po stretnutí v Košiciach sme hovorili, že to v Ružomberku budeme mať veľmi náročné, čo sa aj potvrdilo. V druhom polčase súper vybehol na nás s ohromnou energiou. Prvý polčas patril nám, v druhom bol lepší domáci tím. Záver aj vďaka skúsenostiam sme zvládli na výbornú. Som rád, že si domov vezieme mečbal."