Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Basketbal

NBA: Golden State postúpili do ďalšieho finále proti Clevelandu

Basketbalisti Golden State Warriors postúpili do štvrtého finále play off NBA za sebou. Foto: TASR/AP

Obhajcovia celkového prvenstva pritom prehrávali v prvom polčase o pätnásť bodov.

Houston 29. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors postúpili do štvrtého finále play off NBA za sebou. V noci na utorok triumfovali v siedmom stretnutí finále Západnej konferencie na palubovke Houstonu Rockets 101:92. V sérii o titul si rovnako ako v minulých troch sezónach zmerajú sily s Clevelandom Cavaliers.

Obhajcovia celkového prvenstva pritom prehrávali v prvom polčase o pätnásť bodov. V tretej štvrtine však naštartoval obrat autor 27 bodov, 10 asistencií a 9 doskokov Stephen Curry, Kevin Durant bol najlepší strelec hostí s 34 bodmi. "Vieme, že dokážeme zmazať jedenásťbodové manko dvoma minútami dobrého basketbalu," vyhlásil Klay Thompson (v zápase 19 bodov). Domácich zradila streľba za tri body, z tejto vzdialenosti minuli 27 pokusov za sebou a celkovo trafili iba 7 zo 44 trojok. V ich zostave chýbal zranený Chris Paul a 32 bodov Jamesa Hardena nestačilo najvyššie nasadenému tímu na západe, aby sa prebojoval do finále celej súťaže. "V závere sme nemali potrebnú energiu," uviedol Harden pre agentúru AP.

Warriors sa podaril ďalší obrat, keď v zápase číslo 6, v ktorom vyrovnali stav série na 3:3, zaostávali o sedemnásť bodov. Udržali si šancu na zisk druhého titulu za sebou a tretieho za štyri roky. V roku 2015 zdolali Cleveland 4:2, v ďalšej sezóne sa radovali Cavaliers 4:3 a vlani triumfovali Warriors 4:1. Tohtoročné finále sa začne vo štvrtok na palubovke Golden State. "Je neuveriteľné, ako dlho trvá duel NBA, počas 48 minút máte mnoho príležitostí, aby ste sa nakopli. Naše mužstvo disponuje takou streleckou kvalitou, že raz to muselo prísť," povedal hosťujúci tréner Steve Kerr. "Je špeciálne dostať sa do štvrtého finále za sebou, pretože ide o naozaj náročnú úlohu," dodal Curry.

play off NBA:

finále Západnej konferencie - 7. zápas:

HOUSTON ROCKETS - GOLDEN STATE WARRIORS 92:101 (24:19, 30:24, 15:33, 23:25)
najviac bodov: Harden 32, Gordon 23, Capela 20 - Durant 34, Curry 27 (10 asistencií), Thompson 19, 18.055 divákov

/konečný výsledok série: 3:4, Golden State postúpil do finále NBA/