Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Basketbal

Chelsea mení sponzora, od Japoncov dostane 300 miliónov dolárov

Fanúšikovia Chelsea, archívne foto Foto: TASR/AP

Anglický futbalový klub Chelsea Londýn podpísal najväčší sponzorský kontrakt v jeho histórii.

Londýn 26. februára (TASR) - Anglický futbalový klub Chelsea Londýn podpísal najväčší sponzorský kontrakt v jeho histórii. Podľa informácie agentúry Reuters budú od budúcej sezóny nosiť hráči "The Blues" na dresoch logo japonského výrobcu pneumatík firmy Yokohama, ktorá za 5 rokov zabezpečí Londýnčanom financie v objeme vyše 300 miliónov amerických dolárov (cca 265 miliónov eur).

Na Stamford Bridge sa tak končí desaťročné partnerstvo s juhokórejskou spoločnosťou a výrobcom elektrotechniky Samsung. Prezident Chelsea Bruse Buck uviedol, že "Yokohama pomôže ku globálnej expanzii klubu na trhoch aj v USA". Vo štvrtok do Londýna priletel šéf japonskej spoločnosti Tadanobu Nagumo a odfotil sa spolu s portugalským trénerom lídra Premier League Jose Mourinhom a kapitánom Johnom Terrym.

Klub ruského majiteľa Romana Abramoviča ale neprekonal doterajší sponzorský rekord v anglickom futbale, ktorý drží firma Chevrolet za 7-ročnú zmluvu s Manchestrom United vo výške 559 miliónov USD (cca 494 miliónov eur).