Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

Eurovia SBL s deviatimi účastníkmi, na úvod repríza finále

Na archívnej snímke zľava Babatunde Alawoya (Komárno) a Michal Baťka (Prievidza) v zápase finále play off Eurovia SBL BC Prievidza - MBK Rieker Com Therm Komárno Foto: TASR/Branislav Račko

Úvodné kolo je na programe 3. októbra.

Bratislava 8. júla (TASR) - Slovenskí basketbaloví šampióni MBK Rieker Com Therm Komárno odštartujú novú extraligovú sezónu reprízou vlaňajšieho finále na palubovke vicemajstrov BC Prievidza. Úvodné kolo je na programe 3. októbra a základná časť sa skončí 27. februára 2016.

Ďalšie dvojice prvého kola sezóny 2015/2016 tvoria BK 04 AC LB Spišská Nová Ves s nováčikom KB TU Košice, BK Levickí Patrioti - MBK SPU Nitra, BK Inter Bratislava - Iskra Svit a vlaňajší debutant VSEMvs Karlovka Bratislava má voľno.

Názov súťaže zostáva rovnako ako v predchádzajúcej sezóne Eurovia SBL (Slovenská basketbalová liga), ale predstaví sa v nej iba deväť účastníkov. Oproti minulému ročníku neštartujú družstvá MBK Handlová a ŠKP Banská Bystrica. Nováčikom sú iba Košice. Základná časť sa hrá štvorkolovo a po nej nasleduje klasické play off v troch kolách, do ktorého postúpi najlepších osem tímov.