Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Basketbal

Hráčky Fenerbahce Istanbul zvíťazili nad Good Angels Košice 62:45

Na archívnej snímke hráčky Good Angels Košice s trénerom Marošom Kováčikom (uprostred) počas oddychového času v zápase 1. kola Európskej ligy basketbalistiek Good Angels Košice - CB Avenida Salamanca v Košiciach 14. októbra 2015. Foto: TASR/Roman Hanc

Košičanky sa v Eurolige najbližšie predstavia na domácej palubovke, keď v stredu 28. októbra privítajú turecký Galatasaray.

Istanbul 21. októbra (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice prehrali vo svojom druhom vystúpení v A-skupine Euroligy, keď na palubovke tureckého družstva Fenerbahce Istanbul podľahli 45:62. Košičanky sa v Eurolige najbližšie predstavia na domácej palubovke, keď v stredu 28. októbra privítajú turecký Galatasaray.

A-skupina EL 2015/2016:

Fenerbahce Istanbul - Good Angels Košice 62:45 (28:25)

Najviac bodov Fenerbahce: Quigleyová 18, Demirmenová 14, Kobrynová 9 - zostava a body GA Košice: Langhorneová 21, Kiššová 7, Bálintová 5, Oblaková 4, Žirková 0(Jurčenková 4, Hruščáková 4), TH: 18/9 - 18/14, trojky: 3 - 1, fauly: 18:21, rozhodovali: Pantherová (Nem.), Horozov (Bul.), Ivanovičová (Srb.), 250 divákov.

ďalší výsledok A-skupiny Euroligy:

Galatasaray Istanbul - Dinamo Kursk 62:55 (30:28)


Hráčky dvanásťnásobného slovenského majstra sa súpera zvučného mena nezľakli a od úvodných minút s ním dokázali držať krok. Pozornou obranou nedovoľovali hráčkam Fenerbahce odskočiť na výraznejší bodový rozdiel a po prvej štvrtine bol stav priaznivejší pre slovenské družstvo - 11:12. V druhej štvrtine domáce hráčky pridali na aktivite a dokázali skóre otočiť. Zverenky Maroša Kováčika síce pokračovali v aktívnej hre, no nedarilo sa im v streľbe spoza trojkového oblúka a aj preto prehrávali v polovici zápasu 25:28.

Zásluhou dvoch úspešných trestných hodov Jurčenkovej sa Košičanky dotiahli na rozdiel jediného bodu (28:26), no potom si domáce hráčky dokázali vytvoriť výraznejší náskok. Vardarli Demirmenová v 36. minúte trojkou upravila na 37:29 a domáce viedli už o osem bodov. Až v 38. minúte sa Košičankám podarilo zaznamenať trojku, keď Kiššová upravila na 39:32. Pred záverečnou štvrtinou viedli domáce hráčky o desať bodov - 44:34.

Hostky nezachytili úvod štvrtej štvrtiny a hráčky tureckého klubu dokázali zvýšiť svoj náskok. Hollingsworthová úpešným pokusom v 33. minúte zvýšila náskok domáceho celku už na 13 gólov - 50:37. Úspešné trestné hody v podaní Bálintovej a Hruščákovej stiahli košickú stratu na desať bodov, no k vyrovnaniu skóre sa už Good Angels nedostali. Kobrynová a Quigleyová v závere zápasu ešte zvýšili bodový rozdiel, čím upravili na konečných 62:45.

Daniel Jendrichovský, generálny manažér Good Angels Košice: "Po 25. minútach sme mohli pomýšľať na prekvapenie, keďže domáce hráčky sa veľmi trápili s našou obranou. Nanešťastie sme sa my trápili s naším vlastným útokom. Trojica Oblaková, Bálintová, Žirková trafila len dva pokusy z 27. dobre pripravených striel. Útok nám veľmi dobre fungoval, až na jeden detail - netriafali sme presne. Dnes to bol z pohľadu našej ofenzívy deň blbec. To nás prakticky zničilo. Ubrániť Fenerbahce na 62 bodov je výborný výsledok a dievčatá môžem pochváliť za vynikajúcu defenzívu. Výborný výkon podali Langehornová a Kiššová, no škoda, že sa k nim nepridali ďalšie dievčatá."