Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Basketbal

Košičanky chcú proti Fenerbahce nadviazať na výkon so Salamancou

Na snímke radosť hráčok Good Angels Košice po víťazstve 66:47 v zápase 1. kola Európskej ligy basketbalistiek Good Angels Košice - CB Avenida Salamanca v Košiciach 14. októbra 2015. Foto: TASR/Roman Hanc

Tréner Good Angels Maroš Kováčik bol po zápase so Salamancou spokojný s výkonom svojich zvereniek a tie by rady prekvapili aj v Turecku.

Košice 20. októbra (TASR) - Basketbalistiky Good Angels Košice sa v stredu predstavia na palubovke tureckého Fenerbahce Istanbul. Pre Košičanky to bude druhý zápas v Eurolige a do Turecka cestujú s cieľom prekvapiť favorita a nadviazať na víťazstvo nad Salamancou.

Hráčky dvanásťnásobného slovenského majstra v minulú stredu úspešne vkročili do euroligovej sezóny, keď po presvedčivom výkone zdolali Salamancu 66:47. Odvtedy si už v domácej extralige pripísali ďalšie dva triumfy, keď najskôr doma zvíťazili nad Šamorínom (92:45) a následne vysoko vyhrali aj na pôde nováčika z Popradu (90:39). V Istanbule ich však čaká súper z inej kategórie, Fenerbahce patrí k favoritom celej Euroligy. "Fenerbahce, rovnako ako jeho istanbulský rival Galatasaray, patrí popri ruských kluboch medzi tímy, ktoré určite budú poškuľovať po celkovom euroligovom triumfe a preto do zápasu proti nám nastúpi s jasným cieľom," myslí si krídelníčka Martina Kiššová.

Tréner Good Angels Maroš Kováčik bol po zápase so Salamancou spokojný s výkonom svojich zvereniek a tie by rady prekvapili aj v Turecku. "To, či bude naša snaha úspešná ukáže až samotný zápas, ale streda nám dala návod, ako by to bolo možné. Zodpovedný, koncentrovaný a obetavý výkon nám vydláždil cestu k úspechu. V Istanbule by sme preto chceli potvrdiť, že z našej strany nešlo o náhodu a že práve toto je pravá tvár tohto kolektívu," uviedla Kiššová pre oficiálnu stránku slovenského šampióna.

Najbližší program Good Angels Košice v Eurolige :

2. kolo, 21. októbra 2015, 19.00: Fenerbahce Istanbul (Tur.) – Good Angels

3. kolo: 28. októbra 2015, 17.45: Good Angels – Galatasaray Istanbul (Tur.)

4. kolo: 4. novembra 2015, 17.00: Dinamo Kursk (Rus.) – Good Angels