Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Good Angels nestačilo na Dinamo Kursk a prehralo 52:66

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

V tabuľke im patrí posledná siedma priečka s 12 bodmi. Zverenky trénera Maroša Kováčika najbližšie privítajú v stredu 4. februára na domácej pôde ZVVZ USK Praha.

Kursk 28. januára (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice podľahli v stredajšom zápase A-skupiny Európskej ligy na palubovke ruského tímu Dinamo Kursk 52:66 a pripísali si ôsmu prehru. V tabuľke im patrí posledná siedma priečka s 12 bodmi a sú bez šance na postup do vyraďovacej fázy. Zverenky trénera Maroša Kováčika najbližšie privítajú v stredu 4. februára na domácej pôde ZVVZ USK Praha.

A-skupina EL 2014/2015:
Dinamo Kursk - GOOD ANGELS KOŠICE 66:52 (33:36)
Najviac bodov Kursku: Ogwumikeová 12 (11 doksokov), Jekabsoneová a Milovanovičová po 12 - zostava a body GA: Krivačevičová 17, Langhorneová 12, Žirková 9, Oblaková 5, Bärová 2 (Hruščáková 6, Bálintová 1, Rodgersová, Kiššová).

Po úvodných sekundách hry otvorila skóre domáca Ogwumikeová, už o chvíľu ale odpovedala Langhorneová. Po troch minútach sa Dinamo zásluhou štyroch bodov aktívnej Beljakovovej dostalo do vedenia 10:6, na čo lavička anjelok zareagovala timeoutom. Hostky sa vrátili do hry s odhodlaním, vedenie (14:12) sa im však dlho nepodarilo udržať a prvú štvrtinu prehrali 14:17, keď opäť zaúradovala trojbodová Beljakovová. V druhom dejstve držali hráčky slovenského tímu so súperkami krok, bodový rozdiel bol minimálny a po trojke Oblakovej zvrátili vedenie na svoju stranu (26:25). V tesnom náskoku sa následne striedali obe družstvá. Vďaka presnej streľbe sa Good Angels podarilo ešte pred prestávkou odskočiť na rozdiel piatich bodov. Skóre dve sekundy pred uplynutím času mierne skorigovala Princeová, no "anjelky" išli do polčasu s pozitívnym výsledkom 36:33.

Štart do druhej časti vyšiel výborne hostkám, ktoré po piatich bodoch Žirkovej zveľadili vedenie (41:33). Obrana domácim príliš nedovolila a po dvoch bodoch Krivačevičovej viedlo GA už rozdielom deviatich bodov 47:38. Rusky sa však zmobilizovali a v závere tretej štvrtiny zdramatizovali duel, keď zaznamenali 12-bodovú šnúru a z nepriaznivého skóre 38:47 bolo zrazu 50:47 v prospech Dinama. To kráčalo za víťazstvom aj v záverečnej štvrtine. Šesť minút pred koncom si tréner Kováčik za stavu 49:57 zobral timeout, jeho zverenky sa však nevedeli výraznejšie presadiť a do konca už veľa nevymysleli. V celej štvrtine ich súperky prestrieľali 16:5. Z Kurska si tak odviezli prehru 52:66.

Daniel Jendrichovský, generálny manažér Good Angels Košice: "Môžem byť spokojný s 27 minútami, hrali sme výborne. Viedli sme aj o deväť bodov, no na konci tretej štvrtiny sme vlastnými hlúposťami dovolili súperkám vrátiť sa do zápasu. Posledná štvrtina bola v podstate už iba koncertom domácich, my sme dali len päť bodov. O našom nepostupe bolo rozhodnuté už pred týmto duelom, matematika jednoducho nepustí. Čakajú nás však ešte dva zápasy, v ktorých chceme ukázať, že patríme do EL. A to sme dokázali aj dnes."


Program zápasov Good Angels Košice v základnej A-skupine EL:
4. februára: Good Angels Košice - ZVVZ USK Praha /18.00/
11. februára: UMMC Jekaterinburg - Good Angels Košice /14.00/