Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Basketbal

Handlová vymenila trénera

Basketbal Foto: TASR/Michal Svítok

Handlová sa vrátila medzi extraligovú elitu po ročnej pauze, uplynulú sezónu vynechala pre rekonštrukciu haly.

Handlová 2. novembra (TASR) - Účastník Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) MBK Handlová pristúpil krátko po začiatku sezóny k zmene trénera. Ako informoval oficiálny klubový web, Čecha Lubomíra Růžičku vystriedal Srb Marko Cvetkovič.

Handlová sa vrátila medzi extraligovú elitu po ročnej pauze, uplynulú sezónu vynechala pre rekonštrukciu haly. Manažment "baníkov" sa rozhodol angažovať na pozíciu trénerov dvojicu mladých ambicióznych Čechov. Hlavným koučom sa stal 30-ročný Růžička, ktorý uplynulé dve sezóny pôsobil ako asistent trénera na lavičke 13-násobného majstra ČR ČEZ Basketball Nymburk. Jeho asistentom bol o šesť rokov mladší Lukáš Pivoda.

Táto kombinácia však vydržala v Handlovej len šesť zápasov. Mužstvo prehralo prvé tri zápasy s favorizovanými tímami (Prievidza, Inter, Košice), ale potom nasledovali víťazstvá nad Karlovkou, Svitom a Spišskou Novou Vsou. Růžička sa podľa mbkha.sk rozhodol odísť z klubu z osobných dôvodov. "V prvom rade by som chcel poďakovať vedeniu klubu a všetkým ľuďom v klube za ponuku trénovať Handlovú, ale rozhodol som sa, predovšetkým z nebasketbalových dôvodov, nepokračovať vo funkcii trénera MBK Handlová. Každý človek, ktorý robí vo svojom živote nejakú činnosť, tak by ho mala aj naplňovať, ale na prvom mieste má byť vždy rodina. Preto som sa rozhodol vrátiť späť do Českej republiky," uviedol Růžička.

Handlovej s bilanciou 3-3 patrí v neúplnej tabuľke SBL piate miesto.