Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Karlovka podpísala nové zmluvy, Nitra začala prípravu na ďalšiu sezónu

Basketbal Foto: TASR/Michal Svítok

Filozofia karloveského klubu sa nemení, chce stavať na mladých, výlučne slovenských hráčoch a pomôcť im v ich rozvoji.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Účastník Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) VŠEMvs Karlovka Bratislava získal do svojho tímu dvojicu prievidzských odchovancov, 18-ročného rozohrávača Jakuba Pasovského a 19-ročného krídelníka Filipa Halmeša. Informovala o tom oficiálna ligová stránka.

"Podpísali sme nové kontrakty s Jakubom Pasovským a Filipom Halmešom. Dúfame, že zapadnú do tímu a pomôžu nám napĺňať naše ciele. Filozofia klubu sa nemení, chceme stavať na mladých, výlučne slovenských hráčoch a pomôcť im v ich rozvoji," povedal na adresu nových tvári v tíme manažér Karlovky František Kubala.

Z tlačovej konferencie VŠEMvs Karlovka Bratislava pred novou sezónou SBL 29. eptembra 2015 v Bratislave. Na snímke manažér A-tímu František Kubala.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Halmeš pôsobil v predchádzajúcej sezóne v juniorskom tíme a B-tíme Karlovky. Slovensko reprezentoval na majstrovstvách Európy B-divízie v gréckej Chalkide, odohral sedem duelov s priemerom 6,7 bodu, 4,6 doskoku a 1,3 asistencie. Pasovský tiež hral v sezóne 2015/2016 v juniorskom tíme Karlovky, ale obliekal aj dres A-tímu BC Prievidza. S "baníkmi" si vyskúšal pôsobenie v medzinárodnom Alpsko-jadranskom pohári, v SBL získal s tímom Miljana Čuroviča majstrovský titul. Reprezentačný rozohrávač do 20 rokov nastúpil do 16 zápasov s priemerom 2,1 bodu.

Nitrania udržali Pejovica, vracia sa Ristanovič

Basketbalisti MBK SPU Nitra začali s prípravou na novú sezónu v Slovenskej basketbalovej lige (SBL) aj so srbským pivotom Filipom Pejovicom a staronovým asistentom trénera Draganom Ristanovičom. Informovala o tom oficiálna ligová stránka.

Generálnemu manažérovi Petrovi Semanovi sa podarilo udržať v tíme jedného z minuloročných lídrov Srba Filipa Pejovica. "Hlavným dôvodom pri návrate do Nitry bol tím. Chalani tvoria skvelú partiu, ku ktorej som sa bez problémov pripojil. Vedenie klubu je zložené zo skvelých ľudí, s ktorými som bol v kontakte celé leto. Rozhodol som sa, vrátiť sa," vyjadril sa pre oficiálnu klubovú stránku Pejovic. Srbský krídelník bol najlepším strelcom Nitry v sezóne 2015/2016, priemerne dosahoval 13,5 bodu, k tomu bol tretím najlepším hráčom ligy v počte doskočených lôpt na zápas (8,1 lôpt) a ešte pridával aj 1,9 asistencie a 1,0 zisku.

Na snímke Dragan Ristanovič
Foto: TASR/Michal Svítok


Ďalšou staronovou tvárou je Dragan Ristanovič, ktorý sa po necelom roku opäť vracia na pozíciu asistenta trénera. "Dohodli sme sa podobne ako v predchádzajúcej sezóne, bude nám pomáhať. Má otvorený kontrakt, predsa len je tu viac na očiach, v prípade lepšej ponuky mu nebudeme v odchode brániť," povedal tréner Nitry Peter Seman. Ristanovič doviedol v predchádzajúcej sezóne basketbalistov MBK Rieker Com-therm Komárno k striebru v SBL.

Z nových tvári sa do úvodu prípravy zapojil z juniorského tímu BKM SPU Nitra Matej Trepáč, na skúške je 24-ročný krídelník a hráč MŠK BK Žiar nad Hronom Jozef Treml a Srb Stanislav Vika. Na odporúčanie Ristanoviča bude v tíme pôsobiť aj ďalší Srb Nikola Miloševič, ktorý prišiel do mesta pod Zoborom študovať. "Hlavní sú pre nás Slováci. Na začiatku opäť dostanú šancu, liga však bude oveľa ťažšia, pribudla do nej dva tímy. Podľa toho sa zariadime v priebehu sezóny, ale prioritne chceme, aby hrali Slováci," vyjadril sa Seman.