Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Basketbal

Kevin Love sa rozhodol nepredĺžiť terajší kontrakt s Clevelandom

Kevin Love, archívne foto Foto: TASR/AP Photo

Generálny manažér Clevelandu David Geffin je ale presvedčený, že jeho klub je najvýraznejším kandidátom na znovupodpísanie Lovea, ktorý by mohol dostať päťročný kontrakt na 100 miliónov dolárov.

Los Angeles 25. júna (TASR) - Opora finalistu uplynulého ročníka basketbalovej NBA Cleveland Cavaliers Kevin Love nevyužil možnosť čerpať posledný rok platnej zmluvy s klubom a stane sa voľným hráčom. Napriek tomu sa očakáva, že v Clevelande zostane a finančne si v novom kontrakte ešte prilepší.

Love mal dostať v záverečnom roku zmluvy s Cavs 16,7 milióna amerických dolárov, podľa očakávania sa ale rozhodol tieto podmienky nevyužiť. Generálny manažér Clevelandu David Geffin je ale presvedčený, že jeho klub je najvýraznejším kandidátom na znovupodpísanie Lovea, ktorý by mohol dostať päťročný kontrakt na 100 miliónov dolárov. Možno sa ale obe strany dohodnú iba na zmluve do sezóny 2016/2017, keď by sa platový strop klubov mal výrazne zvýšiť, pripomenula agentúra DPA.

O špičkového hráča už údajne prejavili záujem aj LA Lakers, Boston Celtics a New York Knicks a šancu získať ho nezahodia asi ani v Portland Trail Blazers, ak sa LaMarcus Aldridge rozhodne odísť.

Love si zranil rameno v play off v tejto sezóne už v prvom kole a Cavaliers napokon vo finále prehrali s Golden State v šesťzápasovej sérii. V ročníku mal zápasový priemer 16,4 bodu a 9,7 doskoku v 75 dueloch.