Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Košické basketbalistky idú do Turecka s cieľom nadviazať na Miškovec

Na archívnej snímke basketbalistky Good Angels Košice. Foto: TASR - Milan Kapusta

Pre Košičanky to bude zároveň prvý z troch po sebe idúcich zápasoch na palubovkách súperov. Podľa trénera to bude veľmi ťažký zápas, pretože káder je vyskladaný z bývalých hráčok euroligových klubov.

Košice 2. novembra (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice vo štvrtok odohrajú svoj druhý zápas v Európskom pohári FIBA. Košičanky sa v Turecku proti domácemu družstvu Yakin Dogu Universitesi Istanbul pokúsia nadviazať na domáci triumf 82:67 s Miškovcom. Pre Košičanky to bude zároveň prvý z troch po sebe idúcich zápasoch na palubovkách súperov.

Minulotýždňový zápas proti Aluinvent Miškovec bol pre Košičanky dôležitý. Pred vlastnými divákmi absolvovali úspešný vstup do EP FIBA, hoci maďarského súpera definitívne zlomili až v záverečnej štvrtine. "Nervozita nám spočiatku zväzovala ruky, ale po zápase sme si vydýchli a sme radi, že sme víťazstvom vstúpili do Európskeho pohára," uviedol tréner Good Angels Peter Jankovič. Košičanky boli proti Miškovcu v pozícii favorita, ale samy sa presvedčili, že európska súťaž číslo dva má svoju kvalitu.

"Je to kvalitná súťaž a potvrdilo sa to aj v prvých zápasoch. V našej skupine vyhral turecký tím v Grécku iba o dva body. Určite aj tam bola nervozita, keďže to bol pre oboch prvý zápas. Bolo cítiť dôležitosť prvého zápasu. Ten zápas som si pozrel a myslím si, že Yakin Dogu má kvalitnejší káder ako Olympiakos, ale aj tam je veľká kvalita," poznamenal Jankovič.

Jeho zverenky si medzičasom v mestskom derby poradili s košickou Cassoviou 109:22, ale v Turecku ich čaká súper z úplne iného súdka. Hráčky Yakin Dogu Universitesi Istanbul patria k favoritom D-skupiny. "Bude to veľmi ťažký zápas. Káder majú poskladaný z bývalých hráčok euroligových klubov, takže kvalita je tam veľká. Našou menšou výhodou bude, že budeme viac zohratí ako tím. Ony budú silnejšie po individuálnej stránke, ale ja verím, že ich zdoláme kolektívnym poňatím hry," uviedol tréner Jankovič.

Kouč 13-násobného slovenského majstra bude mať k dispozícii kompletný káder, v ktorom by medzi opory mala opäť patriť Slovinka Teja Oblaková. "Ony majú veľmi dobrý tím zložený z hráčok, ktoré hrali v minulej sezóne Euroligu. Prvý zápas proti nim hráme v Turecku, takže to bude o to ťažšie. V domácej tureckej lige majú ťažký každý zápas, takže nič jednoduché nás tam nečaká," uviedla Oblaková.

Pre Košičanky to bude prvý zápas v rámci trojzápasovej série na palubovkách súperov. Po Turecku zamieria do Grécka a neskôr do Maďarska. Na tri zápasy vonku v rade sa podľa trénera Jankoviča dá pozrieť z dvoch uhlov pohľadu. "Môže to vyzerať aj ako nevýhoda, ale posledné dva zápasy budeme mať doma a možno práve vtedy sa to môže lámať. Nám treba vyhrať v Miškovci a z najbližších zápasov nám treba získať minimálne jedno víťazstvo," poznamenal pre TASR Jankovič.

Priebežná tabuľka D-skupiny EP FIBA:


1. GOOD ANGELS KOŠICE 1 1 0 82:67 2
2. Yakin Dogu Istanbul 1 1 0 55:53 2
3. Olympiakos Pireus 1 0 1 53:55 1
4. Aluinvent Miškovec 1 0 1 67:82 1

Program Good Angels Košice v D-skupine EP FIBA:


3. novembra, Yakin Dogu Universitesi (Tur.) - Good Angels
9. novembra, Olympiakos Pireus (Gréc.) - Good Angels
30. novembra, Aluinvent DVTK Miškovec (Maď.) - Good Angels
8. decembra, Good Angels - Yakin Dogu Universitesi
15. decembra, Good Angels - Olympiakos Pireus