Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Kuffa je nový generálny sekretár Slovenskej basketbalovej asociácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Dvadsaťdeväťročný bývalý reprezentant Slovenska zaplní mesiace neobsadený post, ktorý dlhé roky zastával Ľubomír Ryšavý a po ňom krátko od mája tohto roka Martin Višváder.

Bratislava 27. septembra (TASR) – Novým generálnym sekretárom Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) sa od 1. novembra stane Andrej Kuffa. Rozhodla o tom výberová komisia SBA. Dvadsaťdeväťročný bývalý reprezentant Slovenska zaplní mesiace neobsadený post, ktorý dlhé roky zastával Ľubomír Ryšavý a po ňom krátko od mája tohto roka Martin Višváder.

Kuffa prešiel výberovým konaním, okrem neho boli v hre ďalší traja uchádzači. Na základe osobných rozhovorov a po preštudovaní nimi predložených dokumentov napokon komisia v zložení Peter MIčuda, Milan Valašík, Miloš Drgoň odporučila schváliť do funkcie bývalého hráča Interu a Komárna. Reprezentant Slovenska v tradičnom „päťkovom“ basketbale a tiež v 3x3 basketbale pôsobil na palubovkách od sezóny 2008/09.

S ročnou prestávkou bola jeho kariéra výhradne spätá s Interom Bratislava. Na Pasienkoch získal Kuffa dvakrát majstrovský titul a rovnako tiež aj Slovenský pohár. S Komárnom pridal triumf v Alpsko-jadranskom pohári. Jeho menovanie do funkcie podlieha schváleniu prezidentom SBA Milošom Drgoňom 23. októbra na výkonnom výbore SBA.