Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Lowry sa nezotavil, na basketbalových MS v Číne bude chýbať

Kyle Lowry, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Stredný rozohrávač úradujúceho šampióna NBA Toronta Raptors sa nezotavil zo zranenia palca.

Los Angeles 13. augusta (TASR) - Americký basketbalista Kyle Lowry nebude hrať na nadchádzajúcich MS v Číne (30. augusta - 15. septembra). Stredný rozohrávač úradujúceho šampióna NBA Toronta Raptors sa nezotavil zo zranenia palca.

Lowry laboroval so zranením od júla, na turnaji sa však plánoval zúčastniť a získať tretí titul majstra sveta v sérii. "Dúfal som, že sa zotavím a budem pripravený na turnaj. Milujem hrať za USA, no tentokrát musím sedieť doma a podporovať mužstvo iba na diaľku," zverejnil Lowry. Správu priniesla agentúra AFP.

Ani Talian Melli sa neuzdravil po operácii kolena


Basketbalista Nicolo Melli definitívne neposilní taliansku reprezentáciu na MS v Číne (31. augusta - 15. septembra). V lete podstúpil operáciu kolena a nestihol sa ešte zotaviť.

Dvadsaťosemročný pivot si v uplynulej sezóne svojimi výkonmi v euroligovom Fenerbahce Istanbul vybojoval zmluvu v NBA a budúci ročník bude nastupovať za New Orleans Pelicans. Talianom bude na MS chýbať aj ich najväčšia hviezda Danilo Gallinari z Oklahomy City. Lídrom mužstva bude veterán Marco Belinelli zo San Antonia. Správu priniesol portál eurohoops.net.