Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Bývalý basketbalista NBA Chapman kradol Apple, dostal podmienku

Ex-rozohrávač tímu Phoenix Suns vlani v auguste nakradol v obchode s prístrojmi značky Apple telefóny a tablety v celkovej hodnote 15.128 USD. Foto: TASR

Za opakovanú krádež elektroniky dostal podmienečný trest a zároveň musí odpracovať 750 hodín verejnoprospešných prác.

Phoenix 10. septembra (TASR) - Bývalý basketbalista Rex Chapman dostal za opakovanú krádež elektroniky podmienečný trest a zároveň musí odpracovať 750 hodín verejnoprospešných prác.

Ex-rozohrávač tímu Phoenix Suns vlani v auguste nakradol v obchode s prístrojmi značky Apple telefóny a tablety v celkovej hodnote 15.128 USD (cca 13.450 eur). Podľa súdnej žaloby sa Chapman v niekoľkých prípadoch pri samooblužnej pokladni tváril, že za produkty platí prostredníctvom aplikácie na mobilnom telefóne, ale nikdy tak neučinil. Známeho hráča spoznali zamestnanci obchodu a upozornili na jeho správanie mužov zákona. "Podľa získaných informácií páchateľ odcudzené výrobky predával v obchodoch s použitou elektronikou," uvádza sa v spise.

Chapman odohral v NBA v rokoch 1988 až 2000 za Phoenix, Miami, Washington a Charlotte spolu 666 zápasov, v ktorých v priemere zaznamenal 14,6 bodu na stretnutie.