Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

NBA: Tímy na zápas hviezd poskladajú víťazi hlasovania James a Curry

Na snímke Stephen Curry Foto: TASR/AP

Curry a James budú kapitáni výberov konferencií a vyberú do svojich mužstiev ďalších hráčov.

New York 19. januára (TASR) - LeBron James z tímu Cleveland Cavaliers a Stephen Curry z Golden State Warriors zvíťazili v hlasovaní fanúšikov pre nomináciu na zápas hviezd basketbalovej NBA.

Curry a James budú kapitáni výberov konferencií a vyberú do svojich mužstiev ďalších hráčov. "Vážim si všetky hlasy od fanúšikov i zástupcov médií," napísal Curry na svojom Twitteri. Ako prvý vyberie hráčov James, ktorý získal v ankete celkovo najviac hlasov. Pre hviezdu Clevelandu to bude už 14. štart v zápase All Star, viac ich má na konte iba Kobe Bryant. Svoj výber však ešte tají. "V tejto chvíli ho nikomu nepoviem," povedal.

Vedenie profiligy v tejto sezóne zmenilo formát zápasu. Kapitáni si v drafte vyberú hráčov z užšieho výberu podľa hlasovania fanúšikov, médií a samotných hráčov. Nemusia sa pri tom držať príslušnosti v konferenciách. "Pokúsim sa zostaviť čo najlepší tím. Keď hrám na videohre, tak nemením hráčov, takže to bude pre mňa nová skúsenosť. Budem sledovať hráčov a vyberiem tých, ktorí sa mi budú páčiť," povedal James.

Exhibícia sa uskutoční 18. februára v Los Angeles.