Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Svitek o Slovensku: Ukázalo tímový basketbal, musí bojovať ďalej

Na snímke uprostred tréner Maďarska Štefan Svitek počas zápasu D-skupiny Majstrovstiev Európy v basketbale žien Slovensko - Maďarsko v maďarskom meste Šopron 15. júna 2015. Foto: FOTO TASR – František Iván

Tréner maďarskej reprezentácie Štefan Svitek mal v pláne postúpiť so svojimi zverenkami z D-skupiny.

Győr 18. júna (TASR) - Počínanie slovenských basketbalistiek si na európskom šampionáte všímal i tréner maďarskej reprezentácie Štefan Svitek, ktorý mal v pláne postúpiť so svojimi zverenkami z D-skupiny. V Šoprone však nezvládli svoje úvodné tri vystúpenia a bolo jasné, že na domácom šampionáte skončia už v základnej skupine.

Podľa jeho slov ich pribrzdila prehra v prvom zápase, keď po polčase vyhrávali o dvanásť bodov. "Tam sme to mali dotiahnuť do víťazného konca a všetko by sa možno vyvíjalo inak. Videli sme to na družstve Sloveniek, ktoré vydreli hneď v úvode ťažký zápas proti Švédsku. Chytili vlnu i energiu a potom predvádzali dobrý basketbal," povedal k vystúpeniu Sloveniek v základnej D-skupine Svitek a k ich šanciam na dosiahnutie dobrého výsledku na ME dodal: "Šance sú stále, slovenské družstvo ukázalo na šampionáte tímový basketbal. Blahoželám mu k postupu do ďalšej fázy ME, musí bojovať ďalej."