Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Bratislava

Kalavská: Robíme všetko, aby mala neurochirurgia vybavenie čo najskôr

Ilustračná snímka Foto: TASR - Erika Ďurčová

Podľa pracovníkov bratislavskej neurochirurgie funguje na pracovisku napríklad len jeden operačný stôl, pričom na normálny chod kliniky sú potrebné tri.

Bratislava 17. januára (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva robí všetko pre to, aby bolo požadované technické vybavenie pre Neurochirurgickú kliniku Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) na Kramároch dodané čo najskôr. Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) to uviedla po štvrtkovom stretnutí s vedením nemocnice a vedením kliniky.

"Začiatkom februára by mala mať klinika operačný stôl a v horizonte najbližších mesiacov aj nové neuronavigácie s plným vybavením s elektromagnetickým modulom vrátane plného vybavenia," priblížil generálny riaditeľ Inštitútu zdravotnej politiky Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Martin Smatana.

Kalavská zároveň zdôraznila, že vedenie kliniky je plne zodpovedné za jej chod. V prípade problémov podľa nej treba veci riešiť s vedením Univerzitnej nemocnice. Pripomenula, že aj z dôvodu nespokojnosti s rýchlosťou obstarávania novej techniky došlo na jeseň minulého roka k odvolaniu vtedajšieho vedenia zariadenia.

Na situáciu na bratislavskej neurochirurgii upozornili jej pracovníci v pondelok (14.1.) listom adresovaným poslancom Národnej rady SR. Na pracovisku podľa nich napríklad funguje len jeden operačný stôl, pričom na normálny chod kliniky sú potrebné tri. Vedenie UNB v reakcii uviedlo, že starostlivosť na klinike je zabezpečená.