Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Bratislava

Balón solidarity UNICEF dorazí do Bratislavy už vo štvrtok

Foto: UNICEF

Deti z hlavného mesta privítajú mimoriadnu návštevu krátko po 8:30 na Tyršovom nábreží.

Bratslava 29. apríla 2015 (Teraz.sk) – Na Slovensko v týchto dňoch dorazila výnimočná návšteva. Vo štvrtok ráno bratislavské deti privítajú Novozélanďana Andrewa Parkera Hamiltona, ktorý so svojím teplovzdušným balónom cestuje po celom svete a podporuje UNICEF v boji proti porušovaniu detských práv. Symbol solidarity k tým najmenším sa bude vznášať nad Tyršovým nábrežím krátko po 8:30.

Andrew Parker Hamilton si s projektom Flying High for Kids zaumienil obletieť viac ako 100 krajín s cieľom šírenia hodnôt bratstva a podpory najzraniteľnejších v tomto ťažkom období poznačenom krutosťou a vojnami. Darí sa mu tak zvyšovať povedomie o tom, čo sa vo svete deje.

V rámci Slovenska má už za sebou štvrtkovú návštevu Košíc. Ako uviedol predseda Slovenského výboru pre UNICEF Juraj Mišura, v najbližšom období sa balón dostane aj do vojnou sužovanej Ukrajiny. Práve pre deti z tejto krajiny pripravili ich slovenskí rovesníci pozdravy.

„Chceme Ukrajine ukázať, že ich životy nie sú nám ani našim deťom ľahostajné, že stojíme pri nich a úprimne si želáme zlepšenie situácie,“ povedal Juraj Mišura.