Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

VIDEO: V Bratislave vám s batožinou už tretí mesiac pomôžu nosiči

Vybraní predajcovia pouličného časopisu trikrát týždenne pomáhajú cestujúcim s batožinou na Hlavnej stanici v Bratislave. Foto: TABLET.TV

Pozrite si reportáž TABLET.TV.

Bratislava 6. marca (TABLET.TV) - Trikrát do týždňa sa na hlavnej stanici v Bratislave môžete stretnúť s pánmi v slušivých uniformách. Ide o vybraných predajcov pouličného časopisu, ktorí pomáhajú cestujúcim s batožinou. Bezplatná služba funguje už tretí mesiac.



Cieľom projektu, ktorí zamestnáva ľudí bez domova, je umožniť predajcom pouličného časopisu, aby sa zbavili dlhov a exekúcií, zväčša na zdravotnom poistení. „Od tohto mesiaca bude mať každý z nosičov už aj dohodu so zdravotnou poisťovňou, mnohým sa podarilo vybaviť si splátkový kalendár a finančne sa aspoň trochu stabilizovať“ dodáva koordinátor projektu Peter Kadlečík.

Počas služby zažijú nosiči aj veľa úsmevných situácií. Väčšina z nich už má dokonca aj stálych zákazníkov. „Jedna pani chodí z Viedne a už, keď ma vidí pri vlaku, klope na okienko, aby som jej išiel pomôcť s kuframi“ smeje sa nosič Jozef.

Projekt plánuje občianske združenie Proti prúdu v budúcnosti rozšíriť a službu prispôsobiť grafikonu železničnej dopravy.