Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Deň krivých zrkadiel opäť približuje svet mentálne postihnutých

Sad Janka Kráľa. Foto: TASR/Martin Baumann

V bratislavskom Sade Janka Kráľa sa dnes koná Piknik tvorivosti a zábavy, tancuje sa tam, športuje, súťaží či tká na krosnách.

Bratislava 11. júna (TASR) - Deň krivých zrkadiel opäť približuje svet mentálne postihnutých verejnosti. V bratislavskom Sade Janka Kráľa sa dnes koná Piknik tvorivosti a zábavy, tancuje sa tam, športuje, súťaží či tká na krosnách. Zamestnanci a klienti domovov sociálnych služieb a chránených dielní z Bratislavy a okolia popritom ponúkajú svoje originálne výrobky.

"Deň krivých zrkadiel - je dňom ľudí s mentálnym postihnutím. S heslom Sme iní, ale nie horší! pootvárame dvere do ich sveta, spoznávame ich talent, schopnosti, názory... A každý kto chce, sa môže započúvať. V rôznych mestách Slovenska prebiehajú koncerty, predstavenia, tanečné vystúpenia či rozličné sprievodné podujatia," hovorí Iveta Mišová zo Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím.

Súčasťou Dňa krivých zrkadiel bude po 16.00 h aj bubnový sprievod Campana Batucada. Bodkou za akciou bude následný koncert Thomasa Puskailera a skupiny La3no Cubano pri Auparku. Záštitu nad podujatím prevzal starosta mestskej časti Petržalka Vladimír Bajan. Už pred akciou v piatok (9.6.) ľudia s mentálnym postihnutím v spolupráci s dobrovoľníkmi pomáhali komunite. Revitalizovali lavičky a odstraňovali náletové dreviny v Sade Janka Kráľa v Petržalke. Akcia sa konala v rámci podujatia Naše mesto 2017 v spolupráci s mestskou časťou.

Deň krivých zrkadiel 2017 sa 12. až 15. júna uskutoční aj v Dolnom Kubíne, Nitre, Spišskej Novej Vsi, Tornali, Trenčíne, v Košiciach.