Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Bratislavská Dúbravka chce dotácie na likvidáciu čiernych skládok

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

V Dúbravke sa na veľké upratovanie chystajú už v polovici tohto mesiaca.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Bratislavská Dúbravka je pripravená uchádzať sa o dotácie v rámci výzvy v programe Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR určeného pre samosprávy na likvidáciu čiernych skládok. Podľa starostu Dúbravky Martina Zaťoviča eviduje mestská časť na svojom území približne 25 nelegálnych skládok odpadu.

"Hneď ako výzva vyjde, budeme sa uchádzať o dotáciu, aby sme mohli skládky zlikvidovať," zdôraznil pre TASR Zaťovič.

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR chce v rámci programu Veľké upratovanie Slovenska poskytnúť samosprávam na likvidáciu čiernych skládok približne desať miliónov eur. Environmentálny fond by mal vyhlásiť grantový program tak, aby sa čistenie Slovenska od čiernych skládok mohlo uskutočniť ešte v priebehu tohto roka. "Predpokladá sa, že prvé výzvy by mohli byť vyhlásené do konca apríla," informoval hovorca MŽP Maroš Stano.

V Dúbravke sa na veľké upratovanie chystajú už v polovici tohto mesiaca. V sobotu 18. apríla organizuje mestská časť akciu, v rámci ktorej chce do čistenia verejných priestorov a parkov zapojiť obyvateľov Dúbravky. "Verím, že sa pripojí čo najviac našich obyvateľov, ktorým záleží na tom, v akom prostredí tu v Dúbravke žijeme," povedal Zaťovič.