Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Pesničkou Rež a rúbaj do krve v lamačskom rozhlase sa zaoberá polícia

Ilustračné foto Foto: TASR

Starosta Lamača Peter Šramko tvrdí, že uvedenie pesničky v rozhlase nebolo žiadnym recesistickým ani propagandistickým počinom zo strany miestneho úradu.

Bratislava 22. apríla (TASR) – Uvedením pesničky "Rež a rúbaj do krve" v rubrike na želanie v rozhlase mestskej časti Lamač sa zaoberá polícia. TASR informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

„Uvedeným prípadom sa zaoberá odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. V súčasnosti sa vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom vec náležite objasniť,“ povedala Mihalíková pre TASR.

Podľa informácií TASR polícia dnes navštívila budovu Miestneho úradu v Lamači, kde preverovala okolnosti celého prípadu.

Starosta Lamača Peter Šramko tvrdí, že uvedenie pesničky v rozhlase nebolo žiadnym recesistickým ani propagandistickým počinom zo strany miestneho úradu. Odohranie gardistickej piesne v rubrike na želanie miestneho rozhlasu vysvetlil nevedomým konaním v dobrom úmysle.

Známi, ktorí chceli skladbou potešiť jubilanta, mu vybrali pesničku Michala Tučného Báječná ženská. "Pracovníčku miestneho úradu, ktorá sa o vysielanie stará, však poslanec miestneho zastupiteľstva požiadal, aby zahrala pieseň, ktorú si jubilant pôvodne želal," informoval v utorok (19.4.) Šramko.

Pracovníčka nemala podľa neho vedomosť o spojitosti piesne Rež a rúbaj do krve a jej významu s históriou a dátumom úmrtia Jozefa Tisa.

Ústredný zväz židovských náboženských obcí (ÚZŽNO) reagoval vyhlásením, že akceptácia neoľudáckej a neonacistickej ideológie sa stupňuje a extrémistické prejavy sa postupne stávajú prijateľnými.

Odohranie piesne v lamačskom miestnom rozhlase v pondelok (18.4.) sa objavilo aj na internete.