Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Mestská polícia v Bratislave opäť nasadzuje do akcie cyklohliadky

Ilustračné foto Foto: TASR -Štefan Puškáš

Pôsobiť budú v uličkách Starého Mesta, na cyklohrádzi v Petržalke i Ružinove. V prípade priaznivého počasia bude v teréne šesť policajtov.

Bratislava 25. mája (TASR) – Dodržiavanie verejného poriadku v Bratislave začali opäť kontrolovať cyklohliadky Mestskej polície (MsP). Pôsobiť budú v uličkách Starého Mesta, na cyklohrádzi v Petržalke i Ružinove. V prípade priaznivého počasia bude v teréne šesť policajtov.

Náčelník bratislavskej mestskej polície Ivan Lechner pripomenul, že cyklohliadky sa v letných mesiacoch osvedčili v bratislavskej Petržalke, preto chce MsP v tejto činnosti pokračovať i v ďalších mestských častiach. "Výhodou cyklohliadok je predovšetkým to, že týmto spôsobom výkonu služby dokážeme obslúžiť širšie územie a aj ťažko prístupné lokality," uviedol Lechner.

Dodal, že príslušníci zaradení do cyklohliadok sa pri výkone služby zamerajú na najčastejšie priestupky ako napríklad znečisťovanie verejného priestranstva, odhaľovanie nelegálnych skládok alebo nedovolenú konzumáciu alkoholu na verejných priestranstvách. "Pozornosť budú venovať aj dodržiavaniu všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu psov a s tým súvisiacich priestupkov pri ich venčení na verejných priestranstvách," dodal šéf bratislavských mestských policajtov.