Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

OLO upozorňuje na falošných smetiarov v Bratislave

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Oblečení sú vo falošných uniformách a od občanov si žiadajú peňažnú pozornosť.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) upozorňuje na falošných smetiarov – vinšovníkov. Oblečení sú vo falošných uniformách a od občanov si žiadajú peňažnú pozornosť. V tomto roku sa v hlavnom meste objavili skôr ako inokedy. TASR informovala hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.

Falošní smetiari sa objavili v Bratislave už koncom novembra v mestskej časti Staré Mesto. Konkrétne išlo o Kollárovo námestie, Námestie 1. mája, Obchodnú ulicu, Mariánsku a Radlinského ulicu.

"Je dosť pravdepodobné, že sa v najbližších dňoch presunú aj do ďalších bratislavských lokalít. Spoločnosť OLO sa od týchto aktivít aj osôb dištancuje a upozorňujeme, že naši zamestnanci majú takúto činnosť zakázanú a v žiadnom prípade od občanov nepýtajú peňažnú hotovosť ani iné dary," uviedla Humeniková. Zamestnancov môžu ľudia spoznať podľa sivo - oranžových uniforiem s logom OLO. Tie sú zladené s farbou zberného vozidla a zároveň aj so samotným logom spoločnosti.

V prípade, že falošných smetiarov ľudia stretnú, OLO žiada, aby im nič nedávali a informovali o tom zákaznícke centrum spoločnosti telefonicky na 02/50110111 alebo mailom na podnety@olo.sk. Verejnosť môže pomôcť identifikovať falošných smetiarov fotografiou, prípadne identifikáciou automobilu, ktorým sa priviezli.

Do ulíc Bratislavy vyráža od pondelka do soboty denne viac ako 50 posádok zberných vozidiel, ktoré odvážajú od rodinných aj bytových domov zmesový i vytriedený odpad. Pracujú každý deň v roku, okrem nedele, Nového roka a Veľkonočného pondelka. Denne vykonajú viac ako 8600 obslúh. Za rok 2016 to bolo 3.747.733 obslúh a každá posádka vyprázdni denne v priemere 280 až 300 zberných nádob/kontajnerov.