Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Na bratislavských Starých Gruntoch vyrastie nový bytový komplex

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Investor zatiaľ počíta s tromi variantmi riešenia, ktoré sa líšia počtom bytov a parkovacích miest.


Bratislava 8. mája (TASR) – V lokalite Staré Grunty bratislavskej mestskej časti Karlova Ves sa pripravuje výstavba polyfunkčného objektu Dream Hill s bytmi a občianskou vybavenosťou. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť A3 invest predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Komplex by mal vyrásť na pozemku s rozlohou 7317 štvorcových metrov (m2). Územie hraničí zo severnej strany so súkromnými záhradkami, z východu priamo susedí s cintorínom Slávičie údolie a na západnej strane sa nachádza ulica Staré Grunty. Od najbližšej súvislej obytnej zóny je zámer vzdialený približne 230 metrov.

Investor zatiaľ počíta s tromi variantmi riešenia, ktoré sa líšia počtom bytov a parkovacích miest. Zastavaná plocha 2483 m2 sa pri jednotlivých variantoch nemení. Bytová časť bude mať 12 nadzemných podlaží. Bývanie by tu mohlo nájsť 376 ľudí v 149 bytoch, 350 obyvateľov v 115 bytoch alebo 314 rezidentov v 101 bytoch. Pôjde o apartmány, dvoj-, troj- a štvorizbové byty.

Prevádzky obchodu a služieb by mali byť sústredené do prvého nadzemného a čiastočne aj prvého podzemného podlažia. V troch podzemných podlažiach budú hromadné garáže so samostatným vjazdom na každom podlaží, parkovať bude možné aj na povrchu. Celkovo by sa malo vytvoriť 248, 202 alebo 184 parkovacích miest podľa zvoleného variantu.

Náklady na vybudovanie obytného súboru by mali dosiahnuť od 8,5 milióna do 10,5 milióna eur. Začiatok výstavby je naplánovaný na november tohto roka a prevádzka by sa mohla spustiť v apríli 2017.