Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

BRATISLAVA: Trolejbusom zmenia od nového roka číslovanie

Ilustračná snímka Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Časti trolejbusových liniek sa bude týkať aj zmena ich organizácie.

Bratislava 11. októbra (TASR) – Trolejbusy v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) dostanú od začiatku budúceho roka nové čísla. Zmeny nastanú pre integráciu dopravného systému v Bratislavskom kraji. Ďalší rok prinesie aj čiastočne inú organizáciu trolejbusovej dopravy. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

"K zmene číslovania má dôjsť predovšetkým z dôvodu, že čísla začínajúce 200-vkou majú slúžiť pre regionálnu dopravu a prišlo by tým k nedorozumeniam," vysvetlila Volfová. Predísť sa tak má tomu, aby mestské aj regionálne linky mali rovnaké čísla.

Vozidlá MHD v Bratislave by mali podľa hovorkyne využívať číslovanie od 1 až po 199. "V súčasnosti sa už týmto systémom riadia trolejbusové linky číslo 33 a 64," uviedla Volfová s tým, že návrh nového číslovania už DPB predložil mestskej dopravnej komisii.

Časti trolejbusových liniek sa bude týkať aj zmena ich organizácie. "Jej základom je spojenie dvoch významne zaťažených radiál - Kramáre a Prievoz - jednou priamou linkou s kĺbovými vozidlami a hustým intervalom," dodala Volfová.