Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Ružinove začali výmenu povrchu ciest a chodníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Mestská časť odhadovala náklady na tieto práce na vyše 530.000 eur.

Bratislava 14. júla (TASR) - Bratislavská mestská časť Ružinov začala tohtoročnú výmenu povrchov ciest a chodníkov. Nový asfaltový povrch dostanú v tomto a na budúci mesiac celkovo štyri cesty a päť chodníkov v Ružinove. TASR o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Miroslava Plesníková.

Rekonštrukčné práce začali podľa slov starostu Ružinova Dušana Pekára na chodníkoch Ostredková a Drieňová, okolo Bioparku na Ostredkoch. Chodci a motoristi musia v najbližšom čase počítať s obmedzením na cestách Pažítková, Astrová, Liptovská a Oravská. "Na Oravskej príde aj k úprave parkovacích miest. Vynovené budú i chodníky na Bachovej a Liptovskej ulici," priblížila Plesníková.

Mestská časť odhadovala náklady na tieto práce na vyše 530.000 eur. V elektronickej aukcii v rámci verejného obstarávania sa však náklady podarilo znížiť na vyše 382.000 eur.

"Uchádzali sme sa aj o dotáciu z Bratislavského samosprávneho kraja na opravu cesty na Krasinského ulici na Trnávke," podotkol Pekár. Kraj mestskej časti odsúhlasil dotáciu viac ako 34.000 eur. Rekonštrukcia Krasinského by sa mala realizovať ešte v tomto roku.

Za uplynulé štyri roky mestská časť Ružinov vymenila povrch na 27 cestách a 12 chodníkoch, a to za viac ako milión eur zo svojho rozpočtu aj zo zdrojov súkromných firiem.