Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

Bratislavské spoločné jazdy inline sú už aj pre deti a začiatočníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Strieda sa viacero približne 12 km trás.

Bratislava 23. júla (TASR) – Organizátori tradičných masových večerných podujatí Bratislava-inline pre zdatných korčuliarov dávajú príležitosť aj deťom a ďalším začínajúcim vyznávačom tohto pohybu podujatím s názvom mini BIL (mini Bratislava-inline). Najbližšia jazda sa uskutoční v piatok 24. júla o 17. hodine v Sade Janka Kráľa.

"Minulý rok sme jazdu otestovali a teraz ju ideme rozvíjať ďalej. Pôjde sa po kratučkej trase cez sad. Je to o radosti pre naše detičky - tie najmenšie v cyklovozíkoch, kočíkoch, bicyklových sedačkách, aj tie väčšie, ktoré už ako-tak zvládajú pohyb na korčuliach. Okrem detí radi privítame aj všetkých začiatočníkov, ktorí si ešte netrúfajú ísť na večernú jazdu BIL. Navyše tam budú k dispozícii aj inštruktori z inlineskola.sk, ktorí im radi poradia," konštatuje Lea Majerčáková z organizátorského inline teamu.

Táto špeciálna akcia pre športovo zamerané deti a rodičov je zdarma a bez registrácie. Ďalšia je v tom istom mestskom parku plánovaná na 7. augusta.

Jazdy sú súčasťou 12. ročníka letných korčuliarskych piatkov počas prázdnin od 26. júna do 28. augusta. Organizované prejazdy po bratislavských cestách sú v sprievode polície, inline teamu a prvej pomoci. Cesty nie sú úplne uzavreté a doprava sa zastavuje priebežne. Stretávanie záujemcov je od 20. hodiny v oddychovej zóne za Auparkom alebo za novostavbou Slovenského národného divadla. Štartuje sa o 21. h a končí približne o 22.45 návratom na miesto štartu. Strieda sa viacero približne 12 km trás. Jazdy sa konajú len v prípade dobrého počasia. Oznámenie o ich konaní sa robí vždy v piatok v čase obeda na stránkach www.bratislava-inline.sk a www.facebook.com/bratislavainline.

Okrem pravidelných každotýždenných bratislavských sa tento rok ešte uskutočnia spoločné jazdy v ďalších mestách: v Pezinku (25.7.), Piešťanoch (8.8.) a Trnave (29.8.).