Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Bratislavské Staré Mesto chce otvoriť Fajnorovo nábrežie kultúre

Do polovice januára 2016 by chcelo Staré Mesto vyhlásiť medzinárodnú súťaž Foto: TASR/Pavel Neubauer

Budúcu podobu má ukázať architektonicko-urbanistická súťaž. Podkladom pre návrhy v súťaži by mal byť aj názor verejnosti.



Bratislava 18. augusta (TASR) – Bratislavské Staré Mesto chce premeniť doposiaľ nevyužitý priestor na Fajnorovom nábreží na miesto pre umelecké a komunitné aktivity. Revitalizácia tejto časti nábrežnej promenády pri budove Filozofickej fakulty Univerzity Komenského by mala byť súčasťou celkovej premeny a vytvorenia umeleckej štvrte zahrňujúcej Fajnorovo nábrežie, Šafárikovo a Jakubovo námestie i Umeleckú besedu.

"V Starom Meste chýba vhodný priestor napríklad pre popové či rockové koncerty, alebo napríklad komunitné trhy," vysvetlil motívy projektu vicestarosta Starého Mesta Ľubomír Boháč. Budúcu podobu priestoru na Fajnorovom nábreží v nadväznosti na Šafárikovo námestie má ukázať architektonicko-urbanistická súťaž. Podkladom pre návrhy v súťaži by mal byť aj názor verejnosti. "Do konca októbra prebieha participatívny proces, prostredníctvom ktorého chceme zistiť názor obyvateľov v danej lokalite na potreby a možnosti riešenia priestoru Šafárikovho námestia a Fajnorovho nábrežia," uviedol Boháč.

Do polovice januára 2016 by chcelo Staré Mesto vyhlásiť medzinárodnú súťaž. "Našou predstavou je, že v zmysle víťazného návrhu a celkového konceptu by sme chceli v lete 2016 začať úpravou parku na Šafárikovom námestí," uviedol Boháč.