Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Chrípka zatvorí školu aj v bratislavskom Lamači

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Základná škola v bratislavskom Lamači bude v prvej polovici budúceho týždňa zatvorená.

Bratislava 13. februára (TASR) - Základná škola v bratislavskom Lamači bude v prvej polovici budúceho týždňa zatvorená. Riaditeľské voľno a prerušenie vyučovania od pondelka (16.2.) do stredy (18.2.) pre epidémiu chrípky potvrdila TASR riaditeľka ZŠ na Malokarpatskom námestí v Lamači Alena Petáková.

"Od 5. februára neustále stúpa počet žiakov, ktorí ochoreli na chrípku, vo štvrtok (12.2.) predstavovala chorobnosť už 24 percent," informovala Petáková.

Ako pripomenula hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave Katarína Nosálová, v priebehu tohto týždňa v Bratislavskom kraji pre zvýšenú chorobnosť na chrípku zatvorili Strednú priemyselnú školu strojnícku i Strednú priemyselnú školu elektrotechnickú v Bratislave, ZŠ s MŠ vo Vištuku v okrese Pezinok, ZŠ v obci Láb v okrese Malacky i ZŠ na Bieloruskej ulici v Bratislave.

Do pondelka 16. februára platí od štvrtka (12.2.) zákaz vyučovania aj v Spojenej škole na Pribinovej ulici v Malackách a ZŠ vo Svätom Jure v okrese Pezinok.