Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Devín žiada, aby výrub stromov na Kráľovej hore prešetrili

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Na masívny výrub stromov medzi Karlovou Vsou a Devínom upozornili občianski aktivisti a poslanci mestskej časti Bratislava-Karlova Ves.

Bratislava 24. apríla (TASR) – Bratislavská mestská časť Devín sa vo veci výrubu stromov na Kráľovej hore obracia na Okresný úrad (OÚ) Bratislava a žiada Pozemkový a lesný odbor úradu, aby celú záležitosť prešetril. TASR informovala starostka obce Ľubica Kolková.

"Výrub zdravých stromov bol na našu žiadosť dňa 12. apríla zastavený a nepredpokladáme, že by v období do prešetrenia vzniknutej situácie vlastník v tomto konaní pokračoval," uviedla starostka. "Ak by k tomu predsa len došlo, podnikli by sme nevyhnutné opatrenia," dodala.

Na masívny výrub stromov medzi Karlovou Vsou a Devínom upozornili občianski aktivisti a poslanci mestskej časti Bratislava-Karlova Ves, ktorí sa venujú ochrane lesného územia na Kráľovej hore. Keďže výrub sa uskutočnil v katastrálnom území mestskej časti Devín, záležitosťou sa zaoberala tamojšia samospráva.

Podľa starostky Devína v tomto prípade pochybil lesný hospodár, ktorý postupoval podľa neplatného hospodárskeho plánu.

"Na základe kontroly priamo na mieste sme zistili, že bolo vyrúbaných približne 60 stromov," uviedla poslankyňa Karlovej Vsi a predsedníčka občianskeho združenia Lúka Lívia Poláchová.