Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Hasiči zasahovali pri dopravnej nehode pod Prístavným mostom

Prístavný most ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Na mieste bolo desať hasičov s dvoma kusmi hasičskej techniky.

Bratislava 26. mája (TASR) - Bratislavskí hasiči zasahovali pri dopravnej nehode štyroch áut a dodávky, ku ktorej došlo dnes ráno na Bajkalskej ulici na kruhovom objazde pod Prístavným mostom. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave. Na mieste bolo desať hasičov s dvoma kusmi hasičskej techniky.

Na mieste zasahovali aj dve pozemné ambulancie záchranárov. Tí podľa zástupcu hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Andreja Hirjaka ošetrili dve ženy vo veku 39 a 51 rokov. "Jedna z nich utrpela povrchové zranenia hlavy, druhá žena poranenia hrudníka," uviedol pre TASR Hirjak. Obe s ľahkými zraneniami previezli do nemocnice v Ružinove. Hasiči zároveň na centrálny príjem na Kramároch dopravili ďalšieho pacienta.

Príslušníci HaZZ zasahovali aj v noci pri požiari dvoch áut na ulici Planét v bratislavskom Ružinove. Požiar jedného z nich bol nahlásený vo štvrtok (25.5.) krátko pred 22.30 h, rýchlo sa rozšíril aj na vedľa stojace vozidlo. Hasičom sa podarilo zlikvidovať požiar okolo 1.00 h. Celkovo bolo na mieste deväť hasičov s dvomi kusmi hasičskej techniky. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

Skončilo tam aj auto na streche


Polícia vyšetruje okolnosti dopravnej nehody, ku ktorej došlo dnes krátko po 6.00 h pod Prístavným mostom v hlavnom meste. TASR informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

"Podľa doterajších informácií z miesta dopravnej nehody prichádzal vodič úžitkového motorového vozidla Iveco do kruhového objazdu pod Prístavným mostom od Bajkalskej ulice, kde pravdepodobne nedal prednosť vozidlu Škoda Octavia Combi, ktoré prechádzalo po kruhovom objazde. Z uvedeného dôvodu došlo k stretu oboch vozidiel a následnému prevráteniu vozidla Iveco na strechu," povedala Mihalíková.

V aute Škoda Octavia utrpeli zranenia tri spolujazdkyne. Vodiči pred jazdou alkoholické nápoje nepili.