Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Koncert v Bratislave priniesol Vianoce do nocľahárne pre bezdomovcov

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Nocľaháreň sv. Vincenta de Paul denne využíva približne 150 ľudí bez prístrešia z Bratislavy a okolia.

Bratislava 23. decembra (TASR) – Vianočná atmosféra zavládla aj v zrekonštruovanej Nocľahárni sv. Vincenta de Paul v Bratislave. Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) tam v utorok (22.12.) zorganizovalo recitál klaviristu a korepetítora Opery Slovenského národného divadla Matúša Ferka.

"Počas roka hrávame koncerty na viacerých otvorených scénach v centre mesta. Takmer vždy sú medzi divákmi aj ľudia bez domova. Veľakrát sa však stáva, že týchto ľudí nevidíme alebo jednoducho nechceme vidieť. Rozhodli sme sa preto tentoraz zahrať len pre nich a upozorniť tak na túto problematiku," poznamenal riaditeľ BKIS Vladimír Grežo. Okrem hudobného programu mohol každý z prítomných ochutnať vianočnú kapustnicu, ktorú pripravili zamestnanci BKIS. Aby sa význam akcie nestratil s koncom samotného recitálu, BKIS sa rozhodlo ponechať klavír v nocľahárni počas celých sviatkov.

Nocľaháreň sv. Vincenta de Paul denne využíva približne 150 ľudí bez prístrešia z Bratislavy a okolia. Uplatňuje nízkoprahový prístup, preto je pomoc dostupná aj sociálne vylúčeným skupinám ľudí bez prístrešia, ktorí nie sú schopní splniť podmienky pre vstup do iných zariadení.