Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Medická záhrada v Bratislave opäť zakvitne cirkusovým umením

Medická záhrada, ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Po jubilejný piaty raz tam svoje brány otvorí festival novodobého cirkusového umenia Cirkul'art.

Bratislava 15. mája (TASR) - Presne o týždeň zakvitne Medická záhrada v Bratislave opäť cirkusovým umením. Po jubilejný piaty raz tam svoje brány otvorí festival novodobého cirkusového umenia Cirkul'art. Podujatie plné špičkových cirkusových, divadelných, hudobných a audiovizuálnych predstavení umelcov z celého sveta sa stáva tradičnou kultúrnou udalosťou májovej Bratislavy.

Ako uviedol pre TASR zakladateľ festivalu Pavol Kelley, na tohtoročnom Cirkul'arte vystúpia tri hviezdy slávneho Cirque du Soleil. Predstavia sa so svojou šou Scratch. "A veľkým lákadlom je tiež objav českej novo-cirkusovej scény Loser/S/. Žonglérski majstri a ďalšie cirkusové kúsky sa postarajú o dych vyrážajúce zážitky pre našich návštevníkov," komentoval Kelley program festivalu, ktorého ambasádorkou, tvárou a hlasom je tento rok divadelná a televízna herečka Zuzana Šebová.

Festival diváka presvedčí, že novodobý cirkus je skutočným umením, ktoré dokáže spojiť akrobaciu či žonglovanie napríklad s príbehom lásky a poetikou. "Cirkus je odpradávna zahalený rúškom tajomstva a také bude aj predstavenie Krajina šťastia fínskeho zoskupenia Sirkus Aikamoinen. Fúzia rôznych cirkusových disciplín a hudobný sprievod samotných umelcov bude nezabudnuteľným zážitkom," avizuje organizátor podujatia.

Hlavný program vo veľkom šapito bude sprevádzať pouličné cirkusové a divadelné umenie umelcov z Írska, Španielska, Rakúska a ďalších. Malí návštevníci sa môžu zabaviť na detských workshopoch, gymnastických aktivitách či atrakciách.

Cirkul'art potrvá od piatka 22. mája do nedele 24. mája. Tento ročník bude okrem Medickej záhrady rozšírený aj do centra Bratislavy a do OC Central.