Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Bratislava

Mnohodetné rodiny možu aj tento rok požiadať o finančný príspevok

Ilustračné foto Foto: TASR - - Henrich Mišovič

Samospráva vyčlenila zo svojho rozpočtu na finančnú podporu mnohodetných rodín 50.000 eur, ktoré bude udeľovať na základe posúdenia žiadostí pracovnou skupinou.

Bratislava 19. júna (TASR) – Hlavné mesto aj tento rok finančne podporí mnohodetné rodiny, ktoré majú najmenej štyri nezaopatrené deti s trvalým pobytom na území Bratislavy. Samospráva vyčlenila zo svojho rozpočtu na finančnú podporu mnohodetných rodín 50.000 eur, ktoré bude udeľovať na základe posúdenia žiadostí pracovnou skupinou. TASR o tom informovala Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.

Záujemcovia môžu o príspevok požiadať zaslaním žiadosti poštou alebo osobne do podateľne magistrátu od 1. augusta, najneskôr však do 30. septembra. "Finančný príspevok je možné poskytnúť jedenkrát v príslušnom kalendárnom roku, spravidla vo výške 40 eur na dieťa," spresnila Kohútiková s tým, že príspevok môže byť pridelený aj vo vyššej sume v závislosti od jednotlivých žiadostí.

Mnohodetné rodiny môžu napríklad požiadať o preplatenie nákladov spojených s návštevou základnej umeleckej školy, na jazykové vzdelávanie, záujmovú činnosť v centrách voľného času či aktivity v športových kluboch. "Takisto môžu požiadať o príspevok za účasť na výlete organizovanom školskými zariadeniami, za účasť v tábore, na pobyte v škole v prírode alebo na lyžiarskom výcviku a v neposlednom rade aj na preplatenie cestovného lístka MHD v Bratislave," podotkla Kohútiková.

Akceptované sú podľa nej platby uhradené od 1. januára 2016. Pri účtovných dokladoch musia byť k dispozícii údaje, ako sú dátum platby, aktivita, suma či meno dieťaťa. Žiadosť a platné zásady nájdu záujemcovia na webovej stránke bratislavskej samosprávy v časti Život v metropole v oblasti Sociálna pomoc.

V minulom roku hlavné mesto poskytlo finančný príspevok 177 rodinám a spolu prispelo na 789 detí. Celkovo bolo prerozdelených 50.000 eur.