Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

V Jarovciach a Rusoviach na mestskom úrade pracujú v skrátenom režime

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Upravený pracovný čas sa vzťahuje na všetky pracovné dni, keď ortuť teplomeru vystúpi v tieni nad 30 stupňov Celzia.

Bratislava 12. augusta (TASR) – Na Miestnom úrade mestskej časti Bratislava Jarovce a Bratislava Rusovce majú naďalej skrátenú pracovnú dobu. Uvádzajú to na svojich webových stránkach.

V Jarovciach od pondelka do štvrtka pracujú do 14.00 hod a v piatok do 13.00 hod. Rusovce zverejnili len skrátené úradné hodiny pre verejnosť. V pondelok a v stredu poskytujú úradníci služby občanom do 13.00 hod, v piatok, ako obvykle. do 12.00 hod. Mestská časť Rusovce tak rozhodla na základe Zákonníka práce.

Upravený pracovný čas sa vzťahuje na všetky pracovné dni, keď ortuť teplomeru vystúpi v tieni nad 30 stupňov Celzia. Na tieto dni sa od 1. júla tohto roka vzťahuje aj Interná smernica, ktorú vydal MÚ Bratislava Jarovce.

„V mimoriadne teplých dňoch sa a po nameraní vnútornej teploty vyššej ako 28 stupňov sa pracovný čas skracuje do 14.00 hod. a v piatok do 14.00,“ uvádza sa v smernici s tým, že platí pre všetky priestory Miestneho úradu vzhľadom na to, že budova nie je vybavená klimatizáciou. „Keďže k úprave pracovného času sa pristupuje s cieľom zabezpečiť podmienky bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, celkový pracovný čas, teda 37,5 hodiny týždenne, sa o skrátený pracovný čas neskracuje,“ zdôvodňuje Miestny úrad.