Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Obyvatelia Dúbravky majú obavy z výstavby pri Tranovského ulici

Ilustračné foto, Dúbravka Foto: TASR/Michal Svítok

V bratislavskej Dúbravke sa dnes uskutočnilo verejné prerokovanie zámeru výstavby bytového domu Brižite na Tranovského ulici.

Bratislava 12. februára (TASR) – V bratislavskej Dúbravke sa dnes uskutočnilo verejné prerokovanie zámeru výstavby bytového domu Brižite na Tranovského ulici. Developér odpovedal na otázky, ktoré sa týkali detailov samotného projektu i na sťažnosti, ktoré k projektu vzniesli obyvatelia blízkych bytových domov.

Objekt by mal stáť neďaleko lesa na konci Dúbravky, medzi Tranovského ulicou a Ulicou Martina Granca. Develepér, spoločnosť SBDKREDIT, plánuje v rámci tohto projektu postaviť 52 bytov.

Zástupcovia vlastníkov bytov na Tranovského a Homolovej ulici dnes najviac kritizovali plány napojiť príjazdovú cestu k stavbe cez Homolovu ulicu. Podľa občanov ide o úzku komunikáciu, na ktorej je už v súčasnosti ťažký prejazd a je nevhodná na prejazd ťažkých nákladných vozidiel. Občania vyjadrili aj svoje obavy z porušenia statiky bytových domov. "Už predchádzajúca výstavba spôsobila, že máme problémy s vchodovými dverami i plastovými oknami, neviem si predstaviť, ako to bude pri tejto výstavbe," uviedla obyvateľka z Homolovej 45.

Občan, zastupujúci vlastníkov na Homolovej 21, vyjadril obavu, že parkovacie miesta plánované pri novom bytovom objekte nebudú stačiť pre vlastníkov nových bytov a budú hľadať možnosti pri už existujúcich bytových domoch, čím sa situácia s parkovaním ešte viac zhorší. Obyvateľka z Homolovej 8 vyjadrila obavy z poškodenia komunikácie. Jeden z obyvateľov bytového domu na Tranovského ulici požiadal, aby sa prepracovala projektová dokumentácia, ktorá sa týka pozemkov mestskej časti a hlavného mesta vrátane príjazdovej komunikácie a aby sa využili všetky možnosti na maximálne oddialenie začiatku stavby.

Mestské pozemky, ktoré sa týkajú príjazdovej komunikácie k stavbe, zatiaľ poslanci Bratislavy developérovi nedali na prenájom. "Verím a budem prostredníctvom dúbravských poslancov v zastupiteľstve mesta o to bojovať, aby sa tak nestalo, kým nedôjde k nejakej dohode medzi dotknutými obyvateľmi a developérom," uviedol starosta Martin Zaťovič.

Konateľ SBDKREDIT-u Miroslav Privrel sa vyjadril, že sa nebráni diskusii s vlastníkmi bytových domov na Homolovej a Tranovského ulici, ktorí vyjadrujú obavy. "Máme záujem prispieť k tomu, aby zníženie životného komfortu, ktoré výstavba objektu logicky vyvolá, bolo čo najmenšie. V plánoch výstavby nie je nič, čo by sme robili v rozpore so zákonom," pokračoval Privrel. Zároveň požiadal, aby občania rešpektovali jeho vlastnícke práva a zámer stavať na vlastnom pozemku.

Prítomní sa na záver dohodli na opätovnom stretnutí developéra, zástupcov bytových domov i mestskej časti.