Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislava

Peter z Bratislavy sa vyhrážal žene zabitím, čelí obvineniu

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Žena, ktorej mladík bránil privolať pomoc, mala podľa hovorkyne dôvodnú obavu o svoj život a zdravie.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky hrozí Petrovi B. z Bratislavy, ktorého polícia obvinila z nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom obmedzovania osobnej slobody.

Polícia uzavrela skrátené vyšetrovanie incidentu, ku ktorému došlo 9. októbra v jednom z bytov v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Obvinený 23-ročný muž mal po predchádzajúcom konflikte zamknúť byt a brániť v odchode 20-ročnej žene. Tú mal slovne aj fyzicky napadnúť.

"Počas opakovaného udierania do oblasti hlavy a škrtenia mal poškodenej žene vulgárne nadávať a vyhrážať sa jej zabitím s kuchynským nožom," opísala konanie obvineného bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Žena, ktorej mladík bránil privolať pomoc, mala podľa hovorkyne dôvodnú obavu o svoj život a zdravie. Útočník jej spôsobil povrchové poranenie hlavy, vyvrtnutie končatiny, natiahnutie krčnej chrbtice, krvácanie z ľavého ucha a viacpočetné povrchové hematómy na tvári a krku.

Obvinený sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník Policajného zboru SR spracoval podnet pre prokurátora na jeho vzatie do väzby.