Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Pred Vianocami sa do bratislavského útulku vrátilo 14 psíkov

Ilustračné foto. Foto: TASR

Nejde pritom o neuvážené darčeky, nakoľko im majitelia vrátili zvieratá po niekoľkých mesiacoch, dokonca aj po roku a pol.


Bratislava 22. decembra (TASR) - Slobode zvierat vrátili v predvianočnom období do útulku už 14 adoptovaných psíkov. Nejde pritom o neuvážené darčeky, nakoľko im majitelia vrátili zvieratá po niekoľkých mesiacoch, dokonca aj po roku a pol. TASR informovala predsedníčka Slobody zvierat Pavla Dugovičová.

Ako uviedla, vždy ich trápi, keď adoptívna rodina vráti zvieratko do útulku. "Žiaľ, stáva sa to často." Dugovičová tvrdí, že Slovensko môže prijať aj stovky zákonov, že zviera nie je vec. "Ak nám bude chýbať srdce a pocit zodpovednosti, ktoré nám v každej situácii pripomenú, že zviera je živý cítiaci tvor, bude všetko márne," doplnila.

Ľudia podľa Dugovičovej udávajú rôzne dôvody na vrátenie psíka. "Málokto je ochotný priznať, že je to hlavne sebectvo. Ale sú aj takí, ktorí pokojne povedia, že ho už nechcú. Na argumenty, že pre psíka je najťažší návrat v zime, nereagujú. Snáď zistia pri predvianočnom upratovaní, že im psík zapackal vyleštenú podlahu? Alebo cestujú k rodine a čo so psom?  Nevieme, prečo v tento čas. Je však veľmi smutné, že je v nás tak málo citu," uzavrela.

Pri vrátených psíkoch išlo o Dannyho, Arturka, Barbiho, Čera, Muriela, Ronnyho, Desa, Kiranku, Bredyho, Taranku, Boba, Papku, Dajena a Sentu.