Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

R. Števčíkovi prekáža, že T. Rosová podpisovala zmluvy po voľbách

Tatiana Rosová, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Rosová však tvrdí, že zmluva, ktorú podpísala, bola výsledkom štvorročného snaženia veľkej komunity vnútrobloku Slávia a miestne zastupiteľstvo to schválilo v minulom roku.

Bratislava 15. decembra (TASR) – Novému starostovi bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Radoslavovi Števčíkovi (nezávislý) prekáža, že bývala starostka Tatiana Rosová nerešpektovala jeho výzvu a po voľbách podpisovala zmluvy. Na dnešnom ustanovujúcom staromestskom zastupiteľstve vyhlásil, že Rosová v posledný deň v úrade, 12. decembra, podpísala zmluvu vo výške takmer 250 000 eur.

"Ja som pani Rosovú slušne a včas požiadal, aby nepodpisovala žiadne zmluvy a záväzky, ktoré by mohli spôsobiť v budúcnosti mestskej časti škody," povedal Števčík. Podľa neho podpísaná zmluva vo výške takmer 250.000 eur, ktorá rieši revitalizáciu prostredia vo vnútrobloku ulíc Žilinská, Šancová, Björnsonova a Povraznícka, nie je krytá v rozpočte na budúci rok. "Nemôžem podpisovať záväzky, keď to nie je rozpočtovo kryté," podotkol starosta.

Rosová však tvrdí, že zmluva, ktorú podpísala, bola výsledkom štvorročného snaženia veľkej komunity vnútrobloku Slávia a miestne zastupiteľstvo to schválilo v minulom roku. Podľa jej slov projekt sa doteraz nemohol zrealizovať kvôli jeho zložitosti a administratívnym ťažkostiam. "Tento projekt je odkomunikovaný so širokou verejnosťou, hovorím teraz naozaj o stovkách ľudí, ktorí žijú vo vnútrobloku Slávia, ktorí sa vlastnými silami snažili kultivovať toto prostredie," uviedla Rosová.

Na tomto mieste sa podľa nej schádzajú bezdomovci a parkujú ľudia zo širokého okolia a jej cieľom a občanov to bolo zmeniť. Rosová si myslí, že sa revitalizáciou podarí vytvoriť kultúrne prostredie za cenu, ktorá je o 110.000 eur nižšia, ako sa predpokladalo. V elektronickej súťaži podľa nej zvíťazila firma, ktorá nie je s nikým spájaná. "Určite sa nehanbím, že som splnila sľub obyvateľom tejto časti Starého Mesta. Hrozilo totiž, že nové zastupiteľstvo tento príbeh ukončí," dodala.