Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Ružinove pribudnú bezpečnostné kamery

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Tento rok už v Ružinove pribudli štyri kamery mestskej polície z rozpočtu hlavného mesta.

Bratislava 6. októbra (TASR) - V mestskej časti Ružinov majú pribudnúť ďalšie kamery mestskej polície. Miestna samospráva uspela s projektom, ktorým sa uchádzala o rozšírenie kamerového systému. Nové kamery by tak mali nainštalovať vďaka dotácii 18.000 eur od Rady vlády Slovenskej republiky pre prevenciu kriminality.

Ružinov vytipoval spolu s mestskou políciou a Policajným zborom okresu Bratislava II lokality, kde policajti pociťujú najväčšiu absenciu kamier. „Ide o oblasť pri Centre pre liečbu drogových závislostí na Hraničnej ulici, okolie obchodného centra Retro a križovatku ulíc Tomášikova-Gagarinova,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár. Nonstop monitorovanie lokalít by prispelo k zníženiu počtu a odhaleniu trestných činov. Zároveň by v spomínaných problematických lokalitách pôsobili preventívne a odrádzali by páchateľov v konaní trestnej činnosti. „Dotácia od Rady vlády SR pre prevenciu kriminality pokryje náklady na dve kamery, preto ešte v spolupráci s mestskou aj štátnou políciou vyberieme, ktoré dve miesta to budú,“ spresnila Ľubica Petrisková z útvaru pre styk s verejnosťou ružinovského miestneho úradu, ktorá je koordinátorom projektu.

Tento rok už v Ružinove pribudli štyri kamery mestskej polície z rozpočtu hlavného mesta – nainštalované sú na Radničnom námestí, na Palkovičovej, pri Bille na Bajkalskej a na križovatke Svätoplukovej a Záhradníckej, doplnila informácie Miroslava Štrosová, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov.