Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Spojenie južných častí Bratislavy s novým SND zabezpečí len linka 90

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zabezpečené budú aj naďalej obidva smery prepravy z južných mestských častí Bratislavy cez Dunaj na okraj centra hlavného mesta.

Bratislava 20. augusta (TASR) – Priame spojenie tzv. južných častí Bratislavy s novým Slovenským národným divadlom (SND) zabezpečí od októbra už len autobusová linka č. 90. Nahradí tak súčasnú linku č. 801, ktorá momentálne spája maďarskú Rajku s okrajom centra hlavného mesta SR. Táto medzinárodná autobusová linka by mala od októbra premávať už len medzi Rajkou a Rusovcami. TASR to potvrdila hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

"Mesto napriek tomu, že nemá povinnosť obsluhovať územie mimo svojich hraníc, chce naďalej umožňovať prepravu obyvateľov Rajky na územie Bratislavy. Terajšia linka 801, ktorej sa skončí licencia 30. septembra, bude nahradená linkou z Rajky po Železničnú stanicu Rusovce," dodala Skokanová. Dopravca - Dopravný podnik Bratislava, a. s., už požiadal ministerstvo dopravy o vydanie licencie na prevádzku medzinárodnej linky č. 801 po tejto trase, potvrdila Skokanová. Priame spojenie tzv. južných mestských častí Bratislavy s okrajom centra mesta, Mostom SNP a novým SND bude zabezpečené autobusovými linkami č. 90, 91, 191. Na tieto linky budú môcť prestúpiť na zastávke ŽST Rusovce obyvatelia žijúci v Rajke, povedala pre TASR hovorkyňa hlavného mesta. Zabezpečené budú teda aj naďalej obidva smery prepravy z južných mestských častí Bratislavy cez Dunaj na okraj centra hlavného mesta. Pod Most SNP budú, ako doposiaľ, premávať autobusy č. 91 a č. 191 a k novému divadlu cez Most Apollo linka č. 90.