Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Bratislavský hotel Danube nahradí komplex s kanceláriami a obchodmi

Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslav Košírer

Výstavba by sa mala začať na budúci rok a spustenie prevádzky je predpokladané v roku 2019. Celkové náklady by mali podľa odhadu investora dosiahnuť približne 65 miliónov eur.

Bratislava 13. júla (TASR) – Na mieste súčasného hotela Park Inn Danube v historickom centre Bratislavy vyrastie nové administratívno-obchodné centrum Bratislava River Center. Jeho majiteľ, spoločnosť Omega Investments, ho totiž podľa zámeru predloženého na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA) navrhuje zbúrať.

Hotel sa rozprestiera medzi Hviezdoslavovým námestím a nábrežím Dunaja v bratislavskom Starom Meste. Vlastník chce investíciou lepšie využiť potenciál atraktívnej lokality. "S jeho monofunkčnou náplňou a jeho konštrukčne podmienenou neadaptabilitou na možné ďalšie atraktívne funkcie nedostatočne zhodnocuje potenciál miesta. V susedstve už historicky etablovaných ubytovacích objektov a ich kvalitami je dnešný objekt nedostatočne atraktívny a efektívny napriek svojej prestížnej pozícii," zdôvodňuje spoločnosť.

Investor preto plánuje hotel odstrániť a na pozemku s rozlohou 7395 štvorcových metrov (m2) postaviť nový polyfunkčný komplex s plochami pre obchod a služby, administratívnymi priestormi, bytmi a podzemným parkovaním.

Centrum bude mať štyri podzemné a šesť nadzemných podlaží s ustúpeným strešným siedmym podlažím. Podzemná garáž so 460 parkovacími miestami sa bude nachádzať na troch podlažiach. Prvé podzemné podlažie s dvoma nadzemnými bude patriť obchodom a službám, administratíva tvoriaca takmer 60 % objektu bude umiestnená na treťom až šiestom podlaží. Bývanie by malo byť len doplnkom, majiteľ počíta s 27 prevažne dvojizbovými bytmi na siedmom podlaží.