Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

VIDEO: Začína sa turnaj belasého motýľa v hre boccia

Ilustračné foto. V poradí 7. majstrovstvá Slovenska v hre Boccia 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Súčasťou turnaja bude aj slávnostné vyhlásenie ôsmeho ročníka anketa Boccista roka 2014.

Bratislava 9. mája (TASR) - Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov a Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR dnes organizujú v novom bezbariérovom športovom komplexe na Ivánskej ceste v Bratislave celoslovenský turnaj v hre boccia. Zúčastnia sa na ňom aj hráči z Českej republiky.



Boccia je paralympijská disciplína určená pre hráčov pohybujúcich sa na mechanickom alebo elektrickom vozíku. Súťažiť sa bude v kategóriách tímy, páry BC3 a páry BC4. Celkovo 39 hráčov je do kategórií rozdelených podľa stupňa zdravotného postihnutia, typu diagnózy a možnosti hodu a úchytu loptičky.

Turnaj belasého motýľa nadväzuje na históriu Manín cupu, ktorý sa organizoval osem rokov zásluhou matadora slovenskej boccie Stanislava Minárika. Tento ročník je prvý raz venovaný len kategóriám párov a tímov a hrá sa zároveň aj ako ligový turnaj.



Svoju účasť už prisľúbili najlepší slovenskí hráči, vrátane bronzového tímu z posledných Majstrovstiev Európy a víťazného páru BC4 (Andrejčík, Strehársky, Ďurkovič) z nedávneho svetového pohára. Najlepší hráči Slovenska sa pravidelne zúčastňujú na svetových a európskych vrcholných podujatiach. Na tohtoročných Majstrovstvách sveta náš reprezentačný tím získal pre Slovensko štvrté miesto. Turnaj okorenia aj českí reprezentanti hrajúci vo farbách SC Jedličkovho ústavu Praha.

Súčasťou turnaja bude aj slávnostné vyhlásenie ôsmeho ročníka anketa Boccista roka 2014. Anketu vyhlasuje Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR na základe hlasov členov SZTPŠ/ŠTK – boccia a športovcov na prvých troch miestach v rankingu v jednotlivých kategóriách.