Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Úrad špeciálnej prokuratúry vrátil prípad starostu Milana J. polícii

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa polície mal Milan J. ako sprostredkovateľ kontaktovať zamestnanca Okresného úradu v Bratislave, odboru starostlivosti o životné prostredie. V rozhovore mu mal prisľúbiť úplatok 5000 eur.

Bratislava 18. apríla (TASR) - V prípade obvineného starostu jednej z bratislavských mestských častí Milana J. prokurátor po preskúmaní návrhu na podanie obžaloby vrátil predmetnú vec vyšetrovateľovi na doplnenie. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

„Vyšetrovateľ Policajného zboru predložil prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry návrh na podanie obžaloby. Prokurátor po jeho preskúmaní vrátil predmetnú trestnú vec vyšetrovateľovi na doplnenie vyšetrovania. V súčasnosti vo veci koná vyšetrovateľ,“ povedala Tökölyová.

Policajný prezident Tibor Gašpar v marci minulého roka informoval, že vyšetrovateľ obvinil tri fyzické osoby a jednu právnickú osobu z prečinu nepriamej korupcie, medzi nimi vtedy aj 44-ročného starostu jednej z bratislavských mestských častí Milana J. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody až do dvoch rokov.

Podľa polície mal Milan J. ako sprostredkovateľ 27. januára minulého roka kontaktovať zamestnanca Okresného úradu v Bratislave, odboru starostlivosti o životné prostredie. V rozhovore mu mal prisľúbiť úplatok 5000 eur, aby vyhovel alebo zabezpečil vydanie súhlasného stanoviska tohto úradu k zhodnocovaniu odpadov mobilným zariadením konkrétnou spoločnosťou. Ďalšie stretnutie sa malo uskutočniť 9. februára, na ktorom mal Milan J. opätovne zopakovať ponuku 5000-eurového úplatku pre zamestnanca, ak vyhovie bezproblémovému schváleniu agendy, ktorú predložila spoločnosť.

Išlo o prvý príklad, keď polícia aplikovala inštitút trestnej zodpovednosti právnických osôb v oblasti boja proti korupcii a vzniesla obvinenie aj voči právnickej osobe.