Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V bratislavskej Rači opäť horí vinohrad

Na archívnej snímke požiar lesného porastu a vinohradov v bratislavskej Rači 24. júna 2017. Foto: TASR/Michal Svítok

Požiar vo vinohradoch nad Hagarovou ulicou museli hasiči hasiť aj koncom júna, kedy bolo zároveň z rodinných domov evakuovaných 20 obyvateľov.

Bratislava 20. júla (TASR) - V bratislavskej Rači opäť horí vinohrad. Šesť hasičov s tromi kusmi hasičskej techniky v súčasnosti zasahuje na Hagarovej ulici. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Požiar vo vinohradoch nad Hagarovou ulicou museli hasiči hasiť aj koncom júna, kedy bolo zároveň z rodinných domov evakuovaných 20 obyvateľov. V tejto súvislosti už mestská časť informovala, že v spolupráci s vinohradníkmi, vlastníkmi pozemkov či poľovníckym združením vypracuje návrh opatrení, ktoré by mali zabrániť opakovanému vzniku požiarov v račianskych vinohradoch. Po júnovom požiari zároveň starosta Rače Peter Pilinský vypísal finančnú odmenu na odhalenie a usvedčenie podpaľača. Samospráva totiž tvrdí, že prípady z nedávnej minulosti, okolnosti vzniku požiarov i lokalita, v ktorej k nim dochádza, nasvedčujú, že ide o toho istého páchateľa.

S požiarom v račianskych vinohradoch museli hasiči zápasiť aj v uplynulých rokoch.