Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

V rámci Integrovaného dopravného systému vydali 22.662 SeniorPasov

Ilustračné foto Foto: TASR

SeniorPas - 365-dňový sieťový lístok pre osoby staršie ako 70 rokov, oprávňujúci aj od 1. januára 2016 bezplatne cestovať v rámci IDS BK, si môžu seniori vybaviť do 31. decembra 2015.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Od spustenia III. etapy Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) vydali počas prvého mesiaca dopravcovia 22.662 SeniorPasov. TASR informovala hovorkyňa Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Eva Kukurová.

SeniorPas - 365-dňový sieťový lístok pre osoby staršie ako 70 rokov, oprávňujúci aj od 1. januára 2016 bezplatne cestovať v rámci IDS BK, si môžu seniori vybaviť do 31. decembra 2015. Dovtedy platí prechodné obdobie, keď seniori cestujú bezplatne, pričom im stačí pri kontrole preukázať sa občianskym preukazom.

Možnosť vybaviť si SeniorPas zabezpečia dopravcovia (ZSSK, Slovak Lines a DPB) aj počas vianočného obdobia. "Je ale potrebné rátať s úpravami otváracích hodín, odporúčame preto sa o zmenách informovať na internetových stránkach dopravcov" upozornila Kukurová.

Čipovú kartu s päťročnou platnosťou, ako podklad pre vydanie SeniorPasu, vybavia v predajniach DPB a Slovak Lines na počkanie, ZSSK ju vystaví do 30 dní. Za vystavenie čipovej karty v predajniach DPB sa platí 5,30 eura, v predajniach Slovak Lines 3 eurá a v predajniach ZSSK 5 eur.

Pokiaľ má senior čipovú kartu vydanú niektorým z dopravcov a jej platnosť ešte neskončila, možno ju použiť na zápis SeniorPasu.

"Naďalej platí, že bezkontaktnú čipovú kartu a cestovné lístky si cestujúci môžu vybaviť aj online na internete na stránkach Slovak Lines a DPB," pripomenula hovorkyňa BID.